Asiakaskokemukset

Muutama sana kokemuksistani Bassan bassoansoista.


Käytössäni oleva kuuntelutila on suunniteltu akustiikkalaskurein ja niin laitteet kuin kaiuttimetkin on valittu toisiaan huomioiden mittaustuloksia tarkastellen. Hyvästä suunnittelusta huolimatta mitattuun taajuuskaistaan jäi montut n. 60 ja 120Hz kohdille. Kuultu lopputulos ei noista montuista huolimatta ollut huono, mutta ajattelin tehdä asialle jotain. Selvittelin eri vaihtoehtoja ja huomasin Bassanin bassoansat googlaillessani. Aluksi päädyin kokeilemaan jo valmistuksesta poistunutta 125-mallia. Kun akustiikkaelementit saapuivat kotiini, 2 kpl, oli kuultu merkitys lopputulokseen merkittävä. Ääni selkeytyi keskialueelta ja itse asiassa koko taajuskaistalta, vaikka noilla ei kovin suurta merkitystä pitäisi mm. alemmille bassotaajuuksille ollakaan. Ilman Bassan 125 elementtejä ääni on hälyisä ja koska Bassanin vaikutus jälkikaikuaikaan on merkittävä, niin tuo selittänee sen, että ääni koko taajuuskaistalla
selkenee. 


Ensin tilasin vain yhden Bassan 125 elementin ja jo sillä oli merkittävä vaikutus 28 m2 olohuoneessani. Tilasin toisen, jotta saan elementit symmetrisesti etuseinälle. Kokeilin elementtejä eri sijoituksella ja ne päätyivät kuuntelupaikan etuseinälle. Tilasin myöhemmin Bassan 60 bassoansat näiden kaveriksi. Bassan 60 ansoilla en saanut tilassani niin suurta vaikutusta aikaan kuin 125 ansoilla. Tein myös näillä kokeita eri sijoittelua kokeillen ja päätyivät sivuseinille, lähelle huoneen nurkkia. Suuremman vaikutuksen näillä olisi saanut, kun olisi vienyt ne aivan nurkkiin, mutta tuo ei ollut mahdollista pistorasioiden vuoksi. 


Kokemukseni perusteella voin suositella näitä, jos tilassasi on bassokorostusta, tai monttuja. Mittauksiemme mukaan, jotka teimme kaverini kanssa, saimme huomata, jotta bassoansat eivät pieninä määrinä poista mittauksissa näkyvää piikkiä, tai monttua, mutta koska merkitys jälkikaikuaikaan on merkittävä, niin ääni selkenee ja kokemuksesta voin sanoa, että tilassani kuultu lopputulos parani huomattavasti.

 

- Seppo Kaksonen

Vuosien kokemus

Ammatillinen tiimi

Tyytyväiset asiakkaat

Monia syitä valita meidät!

Tiesitkö, että mä hifistelen musiikkia… ja paljon! Esiinnyn ammatikseni DJnä, jonka seurauksena viimeisten vuosien aikana tämä harrastus ja rakkaus musiikkiin on kasvanut räjähdysmäisesti. Suurimpana syypäänä on erinomaisen äänenlaadun tarjoavat Genelec G3 kaiuttimet ja siihen kylkeen liitetty Genelec F2 subbari. Näiden avulla saakin jo sitten sellaiset bileet aikaan, että kerrostalossa naapurit niin ala- kuin yläkerrassa pääsevät osallistumaan musiikin hifistelyyn.

 

Tässä postauksessa tulen käsittelemään musiikin kuuntelua DJn näkökulmasta ja miten musiikkia kotikuuntelussa pystyisi terävöittämään. Lisäyksenä vielä: Tätä kirjoittaessa huomasin, kuinka vaikeaa on koittaa pukea ääntä tekstiksi. Kaikki tässä postauksessa käytävät asiat ovat omia mielipiteitäni ellen ole niihin erikseen lainauksella viitannut.

 

Lue jatkoa blogista täältä >>

 

- Marko Poskiparta

Kyllä nuo BASSNAN125 bassoansat toistoa parantavat tuoden selkeyttä koko kaistalle ja erityisesti lisää erottelua ja dynamiikkaa bassopäähän. Alemmilla bassoilla möyrii vielä hieman lujempaa kuunnellessa, mutta se ei ole ihme kerrostalon ollessa kyseessä. Mittauksia en vielä ole tehnyt, sen aika on ehkä joskus myöhemmin mikäli ehdin. BASSANIT ovat siistit ja uppoavat hyvin sisustukseen.

 

- Mika Kankainen

Muutettuani uuteen rivitaloasuntooni totesin heti kuunteluhuoneeni akustisesti huonoksi. Kaikuvaa tilaa akustoitiin, mikä paransi tilannetta huomattavasti. Jäljelle jäi bassojen ylikorostuminen, mitä taltutettiin alkuun sähköisellä korjaimella. Viimeinen silaus toistoon tehtiin kahdella BASSAN60 bassoansalla, jotka selkeyttivät ääntä ja toivat basson sävyt paremmin kuuluviin. Bassanit ostin JT-Audiolta. Luultavasti hankin niitä vielä pari lisääkin.

 

 

Esa Inget, aktiivinen hifiharrastaja yli 40 vuotta
Hämeenlinna